NEW / Арбен Мименов и тютюнджиите плашат със стачки и палене на бали

Новият кмет на община Сатовча е Арбен Мименов обяви пред ТВ7, че ако тази година цената на тютюна от сортова група Басми падне под 7 лева, започват блокади на пътища и гранични пунктове.

Качеството е превъзходно, цена от 4 лева за килограм е подигравка, заяви лидерът на СПОТ със седалище в Югозападна България. Мименов е силно подкрепен от всички тютюнджии в Пирин и Западните Родопи.

ПАЛЕНЕ НА БАЛИ С ТЮТЮН, ИСКАМЕ И ЕКСПЕРТИ ПО КАЧЕСТВОТО, ЗАЩОТО АКО ПАК Е 4 ЛЕВА, ЩЕ ИМА БУНТОВЕ.

big_6498-326x159

Там договори имат само 80% от хората, а останалите 20% все още не са били посетени дори от една фирма. Тук-там от само едно дружество са прегледали продукцията, но изкупуването се очаква да започне едва през януари, като паричните преводи ще се точат до средата на 2016 година.

Разходите са 40-45%, за обикновените хора и семействата им печалбата е само 3000-3200 лева за сезон, това продължава вече четвърта година, никой не казва какво ще става с бранша, жалват се пред камерата на ТВ7 хората от Сатовча.

60936970

Нека ви припомним, че Мименов е кмет от ДПС, който вече управлява за пети пореден мандат. Срещу него ГЕРБ избра да се бори, както и през 2011 година, шефът на Държавно ловно стопанство „Дикчан“ Пламен Поюков. Двамата проведоха достойно битка, нямаше предизвестен победител, но в крайна сметка доверието на повече избиратели спечели досегашният управник. За него своя вот дадоха 5244 души, за опонента му гласуваха 4385 човека.

Преди дни председателят на Съюза на производителите на ориенталски тютюн обясни, че битката е била оспорвана, но европейска.

изтеглен файл (1)

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха. На останалите ще кажа, че ще съм кет на всички, няма да деля никой, това е мой принцип още от 1999 година, когато за пръв път бях избран за кмет на община Сатовча. Да спечелиш пети мандат още на първия тур е преди всичко огромна отговорност към хората и аз няма да предам доверието им“, каза Арбен Мименов.

 

Leave a Comment