Умуват за реформата в Селскостопанска академия

Реформата в Селскостопанската академия тепърва ще бъде обект на обществен дебат. Това каза пред журналисти Десислава Танева, министър на земеделието и храните.

Тя добави, че за момента това е една от новостите, които предстоят за Аграрния университет в Пловдив. Министърът присъства на честването на 70-годишния юбилей на висшето учебно заведение. Тя заяви, че присъства на празника, за да покаже уважение към университета, науката и ректора проф. Димитър Греков.

777

„С него имаме много добра комуникация за приемането и прилагането на земеделските и политически особености, които се отнасят към науката”, каза Танева.

Друга причина, която министърът изтъкна относно присъствието си на честването бе, че иска да подкрепи всички промени, които биха довели до по-качествено образование, от което има нужда както земеделския, така и други сектори в българската икономика.

В поздравителното си слово Танева заяви, че няма млад човек, който е започнал да се занимава със земеделие, и не е останал в този сектор, амбициран да постига все по-добри резултати. Тя изрази надежда, че Аграрният университет ще има още много юбилеи, а Пловдив ще се утвърди като център на аграрната наука в България.

„За мен е въпрос на чест да мога в качеството си на министър на земеделието и храните на Република България да поздравя всички със седемдесетата годишнина на Аграрния университет в Пловдив. Университет, който е емблема на аграрното образование в България”, каза още в словото си Танева.

Тя добави, че е отказала да присъства на награждаването на български фермер на 2015 година, за да може да присъства на празника на Селскостопанската академия.

Leave a Comment