Нова компания стъпи на тютюневия пазар

Нова компания получи дългочаканото си разрешение за обработка на тютюн.Специално регистрираното дружество „Глобал табако“ ООД вече може да работи на нашия пазар, научи тютюнтв.

В съобщение до медиите бе посочено, че фирмата разполага с необходимите производствени мощности за промишлена обработка на тютюн и отговаря изцяло на условията.

 

За да бъде издадено разрешение за промишлена обработка на тютюн кандидатите трябва да разполагат с технически и технологични възможности за промишлена обработка и за формиране на еднородни по качество партиди, отговарящи на съответните типове и произходи от Закона за тютюна и тютюневите изделия.

66666

Интересно е да се отбележи, че дружеството „Глобал табако“ е учредено през лятото на 2014 г. с капитал от 50 хил. лв. При учредяването му акционери са пловдивския адвокат Андрей Любомиров Атанасов, който държи половината от акциите. Останалите са собственост на Георги Стефанов Стефанов.

666666

В края на миналата година Андрей Атанасов продаде 10% от дела си на „Еманоил Манос“ ООД, а останалите 40% на „Финанс инвестмънт“ на Стефан Стефанов, който е баща на Георги Стефанов.

Компанията „Емануил Манос“ е регистрирана в Първомай и е собственост на Емануил Донис и на Стела Иванова.

Leave a Comment