5,80 лева плащат за килограм тютюн в Ивайловградско и Крумовградско

Доволни сме от средната цена, на която ни платиха тютюна в нашия край. Парите идват за 2-3 дни по сметките ни. 5,80 лева е цената, на която ми натовариха стоката от склада, платиха на следващия ден от СОКОТАБ.

Това подчерта един от най-познатите в региона производители на сорта Крумовград и кмет на село Кобилино  Ахмед Ахмед Адем. Той заяви пред tutuntv.com самият той, а след това допълни, че от тази година ще се откажат поне 40% от производителите да засаждат лехи, защото цената не отговаря на качеството, което е поне 2 пъти по-добро от миналата година.

0034
Сокотаб не правят проблеми с банковите преводи към стопаните, както правят някои гръцки дружества, които оперират на родния пазар.

РАЗХОДИТЕ ПРИ НЯКОИ ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИ ПРИ ЦЕНА ОТ 3,90-4,20 ЛЕВА ЗА КИЛОГРАМ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПОКРИТИ, ЗАТОВА И ОГРОМНА ЧАСТ ОТ ТЯХ СЕ ОТКАЗВАТ И СЕ НАСОЧВАТ КЪМ ДРУГИ ЗЕМЕДЕЛСКИ КУЛТУРИ.

На изключителна подкрепа се радва в Община Ивайловград селското стопанство, което основен поминък за местните данъкоплатци.

Диана Овчарова, партньор на НКТБ с централа в Първомай, обясни че през последните няколко години фермерите се насочват към дълготрайни насаждения от орехи,бадеми и други, които се субсидират с евросредства, а самата продукция има пазар у нас и в други страни.

00000001
Диана Овчарова има насрочена среща с Живко Желев по отношение на екопрограмите, които се финансират от ЕС.

Също така стана ясно, че „Кмет на месеца“ е самата Диана Овчарова. Победителите  са градон

Exif_JPEG_420
СОКОТАБ е най-голямата компания, която работи на пазара в Източните Родопи.

ачалниците на Хасково – Добри Беливанов, на Сандански – Кирил Котев и на Ивайловград  – Диана Овчарова. Темата, по която кметовете се съревноваваха, бе „Най-добра коледна украса“.

Нека Ви информираме, че „Кмет на годината“ стартира обещаващо през новата година. До последния момент победителите и в трите категории не бяха ясни.Ивайловград бе номиниран в категория под 20 000 души и се съревноваваше наред с Банско, Разлог, Белово и Приморско. Сблъсъкът беше между Георги Икономов, кмет на Банско и Овчарова, която спечели надпреварата, тя грабна 37% от общия брой гласували.

Leave a Comment