Copy/Paste – шаблони и балони

Председателят на една от съсловните организации в тютюневия бранш Цветан Филев даде серия от интервюта,в които предлага обединение, като преди месец настъпи разцепление и повторно единение, но без част от елемент във формулата.

Филев представя тезата за ниското ниво цените у нас, както на липсата на единение на всички стопани под една голяма структура, която да защитава правата на бай Хасан и бай Иван, така и лошото качество, което пък се получавало заради примеси и зелени листа от недоразвит тютюн.

В ефира на икономическата телевизия „България он Еър“ диалогичното изразно средство с общи фрази води до изводи, които показват желание за повторно връщане на доверието към Филев от страна на производителите от Първомай, Пазарджик, Асеновград, Свиленград, Харманли, Хасково, Кърджали, Ардино, Гоце Делчев, Враца и други.

Това не е пряк призив, а задълбочена трактовка на примера от Италия, където всички членуват в една обща организация, която е с мощта на синдикат.

Ето и цялата статия, взета и поставена ТУК от bgonair.bg

„Създаването на браншови организации – това е пътят. Ако в едно населено място се обединят производителите и зад тях стоят 200-300 хил. тона тютюн, те ще бъдат интересни контрагенти за купувачите. В Холандия земеделските производители са 32% в сдружения, у нас са 0,5%…Не можем да продава897ме в Гърция, защото нямаме сдружения.“

 

Leave a Comment