100% потвърдено: Свиленград отново с депутат след 20 години суша

100% вече е сигурно, „БСП за България“ и Свиленград имат един нов депутат. Личност с огромна енергия, космическа воля за промяна и работа. Кой е той? Това е инж. Никола Динков, който проби с червената топка в крака и с топовен шут прониза изборната врата на Народното събрание.

Това се случва за пръв път на крайграничния Свиленград, който получи един мандат след победата на ОДС* на изборите през 1997 година. Така, точно след 20 години депутатска суша, местните данъкоплатци, познати, спортисти и приятели на инж.Никола Динков сърдечно му честитят влизането в този най-висш законодателен орган на Република България.

Лично полк. Валентин Ангелов, който бе и заместник областен управиел, поздрави своя политически опонент, а в живота голям приятел още в ранните часове на деня.

Социалдемократ по убеждение,модерен и вечно усмихнат. Така го определят местните хора в Свиленград и село Сива река. На изборите той се състезаваше с №10 и преференция с №2.

Динков гарантира, че ще работи за малкия и средния бизнес и улесняване на процедурите за финансиране от ЕС, където открива огромни проблеми и бумащина. Местният общественик твърдо ще се бори за възстановяване на селищната пътна мрежа по оста до турската граница, която е в плачевно състояние.

Местните регионални проблеми са ясно вписани в програмата му – монтиране на осветителни тела на пътния възел между магистрала „Марица“ и главното шосе Свиленград-Тополовград, повече средства за спортните клубове по места, разкриване на трайни работни места, връщане на младите свиленградчани от чужбина и др.

ВИЖТЕ ЕДНО КРАТКО ВИДЕО ОТ РАБОТАТА МУ КАТО ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК>>>

УЧАСТИЕ НА СРЕЩА В ГРАД ХАРМАНЛИ >>> 

Поздравителни адреси валят от снощи. Инж. Георги Манолов, Росен Киришев, Янко Кондакчиев, Динко Господинов, Павлин Паришев, Валентин Михов, Марин Беев, Димитър Бойдев и куп познати личности загряха телефона на новия народен представител от 29-ти МИР-Хасково.

От лявото политическо пространство лично адв. Добри Тодев приветства влизането на инж.Динков в НС

ВИЖТЕ КАКВО КАЗА НА 8.06.2016 ГОДИНА КОСТАДИН ПАРИШЕВ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ИНЖ.НИКОЛА ДИНКОВ ТУК

Като цяло логичното се случи.  ГЕРБ с мъка спечели парламентарните избори. Като това сочат окончателните резултати на Районната избирателна комисия след обработването на протоколите на всички 472 секции в региона.

За ГЕРБ са гласували 37 830 избиратели или 31.50%. “БСП за България” са подкрепили 36 110 (30.07%).

14 573 или 12.13% са гласували за ДПС, Обединените патриоти получават 10 541 гласа (8.78%), Реформаторски блок – 5495 (4.58%), ДОСТ – 4230 (3.52%), “Воля” – 2640 (2.20%), Нова Република – 1433 (1.19%), Движение Да България – 1289 (1.07%). Всички останали са под 1%.

С “Не подкрепям никого” са гласували 2286. Гласувалите избиратели в региона са 52.90%. Общо действителните гласове са 120 102, а недействителните бюлетини – 5846.

Кои кандидати на партии и коалиции ще станат народни представители от 29-ти Многомандатен избирателен район Хасково, където мандатите са 8? ГЕРБ вкарват в Парламента трима, БСП – също трима, ДПС и Обединени патриоти – по един.

Кои ще са депутатите, зависи не само от подредбата в съответните листи, но и от преференциите. За изместване и преминаване напред, даден кандидат трябва да е получил 7% от получените за съответната листа гласове.

Виолета Желева

Водач на ГЕРБ за Хасково е Делян Добрев (4453 преференции). Втори е Станислав Дечев (977 преференции), трета е Евгения Ангелова (747 преференции). Гласовете на партията за региона са 37 830, което ще рече, че 7% от тях са 2648. 5-ят в листата Георги Станков е получил 2532 преференции, 11-ят Деян Иванов – 2490, т. е. не изместват втория и третия, макар да са с по-малко преференции.

Действителните гласове за БСП в Хасково са 36 110, като 7 на сто от тях са 2527. Водач е Елена Йончева (3859 преференции). На второ е Никола Динков (2175 преференции), на трето Виолета Желева (1111 преференции). Десетият в листата Божидар Драганов има 2486 преференции, които не му достигат да измести, в случая – Виолета Желева. Драганов остана на 41 гласа от Народното събрание.

ДПС получи 14 573 и за изместване са необходими 1020. Никой от листата на Движението няма толкова преференции. Депутат става водачът Йордан Цонев.

Гласовете за „Обединени патриоти“ в региона са 10541, за изместване трябват 737. И тук няма да има разместване. Депутат става водачът Павел Шопов.

И така, излиза, че за 29-ти МИР Хасково размествания, заради преференции няма да има. Депутати, по предварителни данни, ще бъдат, от ГЕРБ – Делян Добрев, Станислав Дечев, Евгения Ангелова. От БСП – Елена Йончева, Никола Динков, Виолета Желева. Обединени патриоти – Павел Шопов, ДПС – Йордан Цонев.

Ето и официалната графика за изборите в 29-ти МИР-Хасково >>>

Автор: Велко Стоянов Велев и Николай Георгиев Георгиев

Дори и в Ивайловград младите хора гласуваха с №10 и преференция №2. Там инж.Никола Динков дейно се включи в строителството на обекти в централната градска част.

*Правителството на ОДС управлява в периода 1997–2001 с министър-председател Иван Костов. Това е първото правителство след 1989 г., което успява да изкара цял мандат, депутат и началник на митница Свиленград, това постига Георги Шишков, като тук допълваме огромната вълна за подкрепа, след като Жан Виденов бе свален след 1-месечни протести в София и останалата част на страната.

По време на управлението на Иван Костов, за да се стабилизира левът и банковата система в страната е въведен валутен борд.

Правителството съсредоточава дейността си в три основни проблема – връщане на земята, бърза приватизация и ликвидация на губещите предприятия.

В резултат на това до пролетта на 2000 г. са раздържавени над 80% от държавните предприятия (според Световната банка – 45%).

Извършената мащабна приватизация създава сериозни предпоставки за спекулации и съмнения относно процеса на приватизация, въпреки че няма реални доказателства за това.

Във външната политика основна задача е курсът към сближаване с Европейския съюз, САЩ и Турция. Въпреки негативното обществено мнение кабинетът на Иван Костов се обявява в подкрепа на ударите на НАТО срещу Сърбия.

Leave a Comment