Чевермета, хиляди гости, министър Танева и отлично настроение

Овцевъдите за поредна година ни поднесоха празник, който няма аналог у нас от другите съсловни организации в селското стопанство. 

Лично министърът на земеделието и храните Десислава Танева откри четвъртия национален събор на овцевъдите в България от 10,30 ч. над Петропавловския манастир край Лясковец.

0002Събитието се организира от Сдружение „Национален събор на овцевъдите в България“ и Национална асоциация за развъждане на Синтетична популация Българска млечна (НАРСПБМ), със съдействието на Министерството на земеделието и храните на Република България и подкрепата на общините Велико Търново, Лясковец и Горна Оряховица. Съборът е единствен по рода и мащабите си не само в България, но и на Балканския полуостров и без аналог в Европа.

Сочни чевермета, солидни площи с представяне на различните продукти от родната земя, хиляди посетители – това е разположено на площ от 120 дка. Всичко се базира на три сцени и 4500 кв.м изложбени площи и шатри, посетителите на събора ще могат да наблюдават няколко фолклорни конкурса, изложба на детски рисунки, изложение на овце, кози, овчарски кучета и коне.

0003

Очаква се и състезание по стригане и доене на овце. След посещението на събора, министър Танева ще се срещне със земеделски стопани от Област Плевен в градовете Гулянци от 13.30 часа и Кнежа от 15.30 часа, информират от пресцентъра на земеделското министерство.

 

Leave a Comment