Фермите за коне са основен поминък в региона на Тилбург (VIDEO)

Кралство Нидерландия е символ на производството на цветя и на този фон често греят вятърни мелници. Това е основното и първично познание на масовия източноевропеец за тази страна. Не е обаче така в реалност. Тук се залага и на животновъдството, като в определени области, особено в южната част на страната се базира на развитието на фермите за коне.

Тук може да откриете различни породи, като типични за региона са фризийските коне. Не случайно величието на император Фридрих Велики се смята за най-красивия кон в света. Тази порода се отличава с изключителна издръжливост и има мускулесто въглено-черен вид. Тези коне имат разкошна вълниста грива и са търсени в цял свят. Основните локации за износ са Германия, Франция, САЩ и Саудитска арабия, научихме от местните стопани.

Фризийските коне  биват опитомени за първи път през XVI–XVII век в Нидерландия. Това е впрегатна порода, която заради изключителната си красота се сдобива с прозвището „черните перли”. Жребците са само черни на цвят, а при кобилите допустимото разнообразие е малка бяла звезда.

 

 

Leave a Comment