Тютюневият гигант „Булгартабак“ и руснаци застават зад Левски

Булгартабак и руската банка ВТБ са готови с още 3 средни и 5 допълнителни дружества да очертаят сносен бюджет от 19 милиона лева за период от 3 година на ПФК Левски. Основен мотор в клуба е Иво Тонев, но зад него седи юрист на Делян Пеевски. Той е и сред приемниците на Тодор Батков, който окончателно и със сълзи се отказа от акциите си във футболния клуб Левски. 009

Човекът на тютюневия холдинг е Александър Ангелов, който е известен като архитекта на „цигарената сделка“ за Булгартабак“. 0000Ангелов е експертът, който е наел швейцарската консултантска компания ILC International Legal Consultants, която е консултант по дубайската схема на Пеевски.

345 (2)

Именно Ангелов е договарял детайлите за разпределението на собствеността във фирмите в Дубай и самата собственост на „Булгартабак“ с основния свидетел на прокуратурата по делото за източването на КТБ – Бисер Лазов. Преди години Ангелов беше член на Съвета на директорите на Издателско-полиграфическия комбинат „Родина“ след придобиването му от Ирена Кръстева. Като представител на майката на Пеевски той се появи  на търга за покупката на недостроената сграда на ИПК „Родина.

889

Освен Александров, новите собственици на Левски са Иво Тонев и бизнесменът Николай Иванов. Първите двама бяха в управата на „сините“. Първоначално се очакваше цялата власт да бъде прехвърлена на Иво Тонев, който от година сам се грижи за намирането на средства за издръжката на първия отбор. В последния момент обаче Батков е решил да раздели акциите си между тримата, които ще управляват клуба.

789

Leave a Comment