Танева готова за трансформицията на тютюнджиите

Идва време за промени, още 5 години държавата трябва да вади пари за тютюна, но след 2020 година  това ще е невъзможно, което и да е правителство да управлява страната.

На това акцентира министър Десислава Танева в бтв. Там, пред Цветанка Ризова в предаването на 4 очи, бе потвърдена волята на МЗХ да изпрати експерти и да има лично присъствие на Танева при преминаването от тютюнопроизводство към друг вид земеделие.

Готови сме за това, има предвидени средства за подобен род промени от една дейност към друга, обясни Танева.Фото - страница - модел

Нейното желание е до няколко години България да достигне част от показателите за брой животни и износ на продукция, както е било през далечната вече 1990 година.

Ликвидационните съвети, създадени от СДС, доведоха до раздробяване и разпад в селското стопанство.

Хората получиха по 2-3 крави и не знаеха вече как да развиват дейност на печалба, бяха и отвикнали да са земеделци.

Това стана ясно още от изказването на министър Десислава Танева. Земеделският министър се очаква да посети и южната част на Хасковска област през април, защото никога не посещавала тази част на страната, откакто е министър.

IMG_7998

Засега заявка и покана към Танева има само от село Мустрак, където кметът и останалите земеделци са готови с пищна програма и богата трапеза. Официалният празник в това село се чества на 24-ти май.

Никога не съм ходила там, ще дойда при вас г-н Живко, каза накратко пред нас в МС Десислава Танева. 

tutun tv

 

 

 

Leave a Comment