Сортът „Виржиния“ с отлични показатели на този етап

Най-голямото съдържание на тютюн в една цигара се пада на сорта Виржиния, при някои марки в % ставката минава кота от 80 пункта.

Екипът от експерти от Булгартабак посети в първия етап от обиколката си Първомай, където са базирани няколко големи фирми, ангажирани с отглеждането на този обичащ влагата и топлината сорт, който в основната си част е прибран от полето.

407-400-450

В ЕТ „Слава“ работят 18 камери, част от тях са последен вик на модата в бранша, с напълно автоматизирана и електронизирана модулна част, която регулира влагата, температурата и предава точните параметри, въведени от операторите на централния пулт в базата на дружеството.

Собственикът сподели пред нас, че има договорени количества за износ към Чехия, цената миналата година, средната ставка е била 5 лева, а е имало интерес на нива от 5,20 лева за килограм тютюн.

9999

Ще търсим варианти за контрагенти на външни пазари, залагаме и на иновации в сектора, обясни един от експертите на ЕТ „Слава“.

Булгартабак дълги години сондират пазара, убеждават се в качеството на продукцията и правят запитвания за евентуални количества, които могат да закупят от производителите на този изключително добър тютюн, произведен през тази лятна кампания.

Търсенето е голямо, надяваме се да задоволим нуждите на определени контрагенти, с които работим, допълниха от частната компания от село Калитиново, където още 4 дружества работят усърдно и мащабно в това производство.

7890

От НКТБ силно вярваме в бъдещето на отрасъла, в бъдещето на обикновения работник, в бъдещето на децата и семейството му. Без ясна стратегия и усърдно търсене на пазари, няма да успеем, всички вярваме и работим в правилната посока.

 

Leave a Comment