Първа автоматизирана комбайна за тютюн у нас (video)

Представители на „Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България“, фермери от региона на Пловдив, Стара Загора и Ямбол и италиански представители на компанията „Spapperi“ днес станаха свидетели на първата работна дейност на новата комбайна, собственост на Шабан Рафет Шабан, който отглежда освен тютюн, зърнени култури в землището на село Крушево и Градина.

Франко Кампание заяви пред нас, че тази машина събира 20 тона тютюн за 8 часа на полето.

Качеството е превъзходно, доволен съм, така съкращавам работата за ангажиране на допълнителна работна ръка, която реално всеки сезон наемам за прибирането на тютюна, все пак има и процеси в този етап, при който се ползва и ръчен труд, просто не може всичко да бъде автоматизирано, заяви г-н Рафет пред екипа на тютюн.тв.

От интернационалната фирма ни представиха демонстрация на работата на машината на зеленото поле. Очаквайте обширен репортаж за реколтата и очакваните добиви през тази кампания в следващите дни.

Работя тази земя от 1996 година друже, не е лесно, който казва, че земята се работи с лекота, не казва истината. Сега ще работим на интензивен режим, защото се налага, заяви в предварителният ни разговор Шабан Рафет.

8888

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment