Проф.д-р Бозуков на Световно изложение на тютюн в САЩ, НКТБ получи зелена светлина

Проф.д-р Христо Бозуков за пореден път представи научната общност и Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България в САЩ на форум за иновациите и перспективите в бранша.

Главният секретар на новата съсловна организация на тютюнопроизводителите от всички сортови групи в цялата страна заяви, че е изключително впечатлен от мащабите и възможностите, които предлагат световните пазари, прилагайки новите технологии в различните направления на тютюнопроизводството и промишлеността, заета с производството на тютюневи изделия.

Той присъства на Световното изложение на тютюн в град Ричмънд. Бозуков заяви за нас, че на въпросния глобален форум се представят най-новите машини, технологии и сортове.

Впечатлен съм, ще работя за развитието на нашия бранш, допълни секретарят на НКТБ.

0004

НКТБ вече е официално призната от българското законодателство

Пловдивският административен съд публикува решение, с което даде старт на Национална конфедерация на тютюнопроизводителите в България. Документите бяха входирани още на 22.02.2015 г. от адвокат Витан Андреев, след като огромна част, над 5 000 тютюнопроизводители и над 18 000 пряко и косвено заети служители на дружествата от бранша обособиха тази нова и прозрачна структура със седалище в град Първомай.

До седмица се очаква и стартирането на официалния видеоканал на конфедерацията.

0001

Ще работим с всички фирми, ще работим за бъдещето на бранша, ще търсим и пазари в целия свят, очакваме и нов кръг от срещи с министър Владислав Горанов, министър Десислава Танева и парламентарните групи за изготвяне на най-добрия вариант за Закон за тютюна и тютюневите изделия, заяви пред нас председателят на НКТБ Асен Кичуков.

 

 

 

Leave a Comment