Помните ли бригадите за памук, има общинари на ГЕРБ, които копаят за 20 евро в Гърция

Помните бригадите за тютюн, грозде, ябълки, бадеми, чушки, домати, памук и какво ли не, което зрееше по българските полета под силните лъчи на слънцето в Тракия, Мизия и речните долини. Точно тези бригади, но в Гърция са начин за оцеляване, за плащане на сметката за телефон поне, за ежедневните за кафе.

Не стигат тези пусти пари, все са малко, пишем по цял ден за кмета и директора на дирекцията, но с 437,90 лева не стигат. Ходим поне до Гърция, в Кипринос и Комара дядо Костаки дава по 20 евро на 10 часа копане памук, а и по буркан с манджа добавка.

Общината ни е ударник, печели награда след награда, организирана от медии и министерства, крачещи усперодно с линията на партията-майка ГЕРБ.

В Ивайловград, Крумовград, Джебел, Момчилград, Ардино, Златоград, Сатовча, Гоце Делчев и Сандански е същото, но пък там къде ДПС и ГЕРБ, къде разни БДЦ, ББЦ, БНД и куп кухи формирования в комбинация с двете сестри-близначки в синьо, водени от Мустафа Сали Карадайъ и Бойко Методиев Борисов, карат собствените си дроздове от служители назначени, за да раждат същата мутация, работят в Комотини, Ксанти и селата около тях за 20-25 евро, защото тези 437,90 лева бруто на месец са нищо.

Общини с 28% реално по-ниско население от това, което го води ГРАО, а ГРАО е на подчинение на кмета и зам.кмета. Виждате как всичко е лесно и милиционерско:

  1. Ниски заплати до 500 лева;
  2. Пликове с пари % от проект Х на Кърджалийска Y за някой закъсал гербаджия;
  3. Съседна Гърция дава в почивките и отпуските по 20 евро за копане;
  4. Мъртви души, едно 30% скок на местни избори от тези тамошни мъртви души, част от които пък също копат за 60-70 паунда обаче в страната на кралица Елизабет;
  5. Зависими роми от програмите за заетост, генериращи вечна мизерия;
  6.  Скалъпен компромат и удари с машите от МВР-то и местната служба към свободните хора, останали стотици в община с 2500 – 3000 души население, затова и ДЯСНОТО там се ограничава до 1-2 съветници в съвет с 11-21 брой местни общинари;
  7. Близките фирми на кмета карат работниците си с календарчета да помнят и пишат как и за кой да пуснат;
  8. Даваш 1000 лева на комисията, а тя половината от старци, записани на версия в бакалията, нямат избор, забравят за старото СДС, за БКП-то, за ВМРО-то и другите малки, а в чувала нови бюлетини и нови протоколи.

Сега с тези 8 точки разбрахте ли как пак се става първа сила, ами с бутафория, на която и Мистър Сенко би се обърнал магически няколко пъти в гроба.

Пари генериращи трохи за врабчетата на ГЕРБ в Община Х, а те покорно пак връщат жеста – бюлетина за Депутата Y, вземащ субсидии за голи ливади и % от строежа на велопътека, шосе без изход, стадион без публика и културен дом на младежа, а там пукнат младеж няма, всичките са набутани в ръждясала каравана на полето до Херефорд, мъкат цветя и фасул за 160 лева на ден, сметнато по нашенски.

Честита Пирова Победа, честита г-н Цветанов, кардинал на мъртва България.

Leave a Comment