Перфектно единодействие между МЗХ и НКТБ в Каолиново

Министерството на земеделието и храните предприе експертни и спешни мерки по разяснителната и подпомагаща програма в региона на Община Каолиново.

Това стана факт, след като лично представителите от УС на „Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България “ на миналоседмичната среща с експертния екип на министър Десислава Танева обсъдиха основните проблеми с липсата на правилно очертаване и последвали плащания по отношение на референтния период на стопаните, които не са успели коректно да направят нужното в поземлените служби по места.

unnamed

От началото на седмицата лично директора на дирекция „Земеделие и регионална политика“ Николай Маринов осъществява експертни и разяснителни срещи и семенари в Община Каолиново.

Той лично поиска съдействие и разрешение от министър Танева, която даде зелена светлина на инициативата на НКТБ. Самата Конфедерация обединява 6 големи структури и представители на четирите сортови групи.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В Каолиново Нурдоан Сюрменли и Тефик Али, авторитетни членове на УС на НКТБ в региона на Търтовище и Шумен, се стремят пълнокачествено да помогнат селските стопани в това да имат правото на субсидия от националните доплащания.

Това е висока признателност от страна на МЗХ към усилията на „Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България “ да бъде в услуга на всичките си членове, поддръжници и обществото като цяло в агросектора.

От своя страна председателят на НКТБ Асен Кичуков обясни, че предстоят допълнителни срещи по места – от най-малките до най-големите при текущи проблеми и неточности, за да има максимална удовлетвореност на всички страни – от ведомството, през областните структури, самите производители и фирмите на пазара.

Предстоят официални срещи на НКТБ с още няколко дружества, които се занимават с изкупуването и преработката на тютюн от страната, очакваме добри резултати, заяви председателят на НКТБ Асен Кичуков.

Leave a Comment