МЗХ се разбра с операторите на пазара, тютюн неизкупен няма да има

Неизкупен тютюн в България няма да има. Това стана ясно след срещата на ресорния министър Десислава Танева с компаниите, които оперират на родния пазар.Критичната ситуация бе разрешена след извънреден форум на четирите браншови организации, оглавявани от Национална конфедерация на тютюнопроизводителите в България с министър Танева, както и в присъствието на главния експерт в МЗХ Георги Ралчев и зам.министър Цветан Димитров.

Exif_JPEG_420
Срещата в сградата на МЗХ
006
Спешната намеса на НКТБ отпуши критичната ситуация на родния пазар.На срещата тогава се изтъкнаха критичните моменти с липсата на адекватно отношение на операторите към производителите, както и неизплащането на вече изкупените тютюни
В следващата седмица ситуацията ще бъде отпушена, като комисии на няколко чужди компании с българските си представители на пазара изкупуват и транспортират тонове тютюн от складовите бази на производителите в Шишманово, Славяново, Вълкосел, Черганово, Сатовча, Крумовград и др.
664
Неизкупен тютюн няма да остане, уверяват МЗХ
НКТБ има уверението на ресорното министерство, че проблемите с банковите трансфери от сметките на дружествата към стопаните и техните сдружения ще бъдат разрешени.
Подобни критични ситуации не трябва да се допускат.
Подобни критични ситуации не трябва да се допускат на родния пазар.

Leave a Comment