Гръцката полиция работи здраво, хваща нелегален трафик на цигари и нарязан тютюн

В Гърция изобщо не цепят басма на нито един нелегален преносител или търговец на тютюн или изделия от тютюн.

Последните случаи са показателни, а глобите солени, продукцията е конфискувана, а след това ще бъде предложена на търг, защото в част от Северна Гърция това е стандартна процедура – последващо продаване на занижени цени, а не унищожение, както е в България.

002

При обстойно разследване на няколко заподозрени са открити количества пури, тютюн и стекове цигари. Цялата афера се е разплела и са открити хора в няколко града от номовете в Северна Гърция.

*** В едно село до Кавала, полицията арестува жена, която имаше 38 стека цигари в автомобилите си.  Контрабандата на цигари е за около 1300 евро, които са идвали от трафикант, който е правил сделка на друго място. В дома униформените намерили общо 454 пакети с цигари, за които са платени данъци, но пък са били подготвяне за препродажба, а не за лично ползване в семейството.
*** В Патра, полицейски патрул идентифицира двама пакистанци на възраст 33 и 32 години, които трябвало да продадат 230 пакета контрабандни цигари и 12 опаковки от тютюн на публичния пазар в Свети Йоан. Бързо полицията ги арестувала и бутнала в ареста.

001
*** В друго село до град Кавала, в полицейското управление на Офранио са направили ченгетата проследяване в дома на 30-годишен грък, като от там са иззети 121 кутии цигари, за които не са платени тези данъци и мита. Мъжът е арестуван и даден на общинския прокурор в Кавала.

 

Leave a Comment