Борисов, Московски и Танева приеха радушно поканата на НКТБ за събора в Родопите

Премиерът Бойко Борисов прие радушно поканата за традиционния курбан и събор в Ардинското село Падина на 3-ти май в неделя. Там всяка година се отбелязва това събитие, свързано с плодородието и берекета на всички българи.

Приемам да дойда, искам да се насладя на родопското гостоприемство и да почетем заедно това събитие от календара на региона, само трябва да се запозная с програмата си за седмицата, заяви Борисов пред Асен Кичуков, Румен Минчев и Живко Желев от Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България.

0004

Те от своя страна дариха премиера с картина на Стария мост в Свиленград, за да свързва събитието по откриването на новата пречиствателна станция в града.

Председателят на съсловната организация от всички сортови групи оповести пред медиите, че Десислава Танева, Бойко Борисов и Ивайло Московски активно са съдействали на НКТБ в това да се разширят пазарите за български тютюни и бързо реагирали при разпределението на националните доплащания за Сезон 2014.

P1230521

 

Бойко Борисов, като бивш служител на вътрешното ведомство, прие поканата на Живко Желев да се включи в съюза на бившите полицаи, като дори номинира и Румяна Бъчварова да стане член на съюза, като действащ вътрешен министър.

P1230526

 

0005

Освен това от Съюза на животновъдите също дариха Борисов с подарък – осветена света икона. Те благодариха на правителството за оказаната помощ при бедственото положение в регионите, които бяха ударени от снежния циклон преди повече от месец.

На официалната церемония присъстваха и успешните кметове от областта и ръководни фактори на национално ниво- губернаторската фигура на областния управител Добри Беливанов, Диана Овчарова, инж. Анастас Анастасов, Иво Димов и др. Домакинът инж. Георги Манолов напомни на гостите и присъстващите, че този ключов за града проект е започнал при първия мандат на ГЕРБ и сега вижда бял свят, пак при управлението на ГЕРБ.

Лично инженер Манолов и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева прерязаха лентите на важното съоръжение. Ресорният министър обясни, че тази станция решава проблема с отпадните води, както и въпросите със снабдяването на отдалечените части на населеното място.

Борисов половин час по-късно се убеди в течащите дейности по строителството на жп магистралата Свиленград – Пловдив.

С министъра на транспорта Московски инспектирахме извършеното до момента по най-големия мост над река Марица, изграден още през миналия мандат. Контактната мрежа на моста е най-модерната, съвместима с мрежите на Гърция и Турция, заяви Борисов.

По-късно през деня представителите на УС на НКТБ се включиха и в друго събитие, което бе в област Кърджали. Там до село Перперек жителите на селата около митичния Перперикон изказа благодарност за усилията на Борисов и министрите му за финансовата и натурална помощ след снежния ад в Кърджалийско и Смолянско.

0000978777

 

Лично премиерът подкара огромен джип Тойота, за да се убеди с проф. Николай Овчаров как вървят дейностите на свещеното за траките и римляните място в Източните Родопи.

 

Борисов заяви пред нас:

С министъра на земеделието Десислава Танева и на околната среда и вод0009итеИвелина Василева посетихме древното светилище, което е част от археологическия комплекс „Перперикон”. В околността има страхотни места, които са били дом на различни култури. Финансирането, свързано с разкопките и поддръжката на комплекса, е осигурено. Инфраструктурата вече е на необходимото ниво и хората могат лесно да се придвижат до мястото. Призовавам всички българи, които не са посещавали този уникален обект, нека го направи, защото не знае каква перла имаме и да узна за нашата история, именно тук се събира тази огромна енергия, която трябва да усетиш.

99999

 

 

 

Leave a Comment