Бозуков към Кичуков и Желев от НКТБ: 90 милиона лева до 21-ви април за 4-те сортови групи

Научното светило в агро сектора и действащ министър в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков-проф.д-р Христо Бозуков официално съобщи, че до 21-ви април ще бъдат отпуснати целево 90 млн.лева на разбунтувалите се тютюнджии, водени от бившия милиционер и полицай Живко Желев. Въпреки това неяснотиите в 4-те сортови групи все още горят.

Всяка година от виржинистите режат по 9 или 11 ст, за да ги дадат на т.нар. малки, основно от Западните Родопи и Пиринско.

Кои са големи, средни и малки, питам аз, допълва обаче гневният Желев. Той ще бъде за поредна година ударен с близо 900 лева, защото не отговаря на първата таблица, където са хората на една от етническите партии у нас.

Камъни и пръст ли да ядем, на това ли ни обричат управляващите, за пореден път пита Желев.

Ето какво сподели Бозуков:

Днес до края на деня 23.0з.2017 г. ( Ще бъдат пуснати 109 милиона лева по Схемата за преразпределително плащане /СПП/ и тези средства ще бъдат платени на 62 000 стопани). До края на март ще бъдат изплатени 80 млн. лева като обвързана подкрепа за плодове, зеленчуци и оранжерийна продукция. До 20 – 21 април пък тютюнопроизводителите ще получат 90 млн. лева.Земеделските стопани ще получат средствата си до края на май и това е с един месец по-рано от миналата година.

Бозуков развърза чувала с парите, Кичуков трябва вече да е готов с разчетите по сортови групи…

Leave a Comment